Οργίλος Βενιζέλος για τα υποβρύχια!

Το πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του ΠΝ έχει προφανώς εκνευρίσει τον ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο,ο οποίος στη Βουλή παρουσιάστηκε οργίλος και άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των προκατόχων του:

“Είναι δυνατόν τα δύο κολοσσιαία ναυπηγεία της χώρας, ο Σκαραμαγκάς και η Ελευσίνα, μαζί με το Νεώριο, με περίπου 3000 εργαζόμενους μαζί με το Νεώριο, να ζουν μόνο από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό; Όχι, δεν γίνεται. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα, διότι, λόγω λαθών, βλαπτικών πράξεων και παραλείψεων του παρελθόντος – διότι και οι παραλείψεις και η αδράνεια βλάπτουν – φτάσαμε τώρα να έχουμε έναν καταναγκασμό στον Σκαραμαγκά για τα επόμενα 15 χρόνια να απαγορεύονται οι εμπορικές δραστηριότητες”, είπε ο Βενιζέλος .
Στη συνέχεια προσπάθησε να πείσει ότι το μόνο θέμα που υπάρχει είναι οι διαφορές που έχει ο Σάφα με τους Γερμανούς και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στα Ναυπηγεία. Θα είναι βέβαια ενδιαφέρον να μας εξηγήσει πως ο Σάφα θα εξακολουθήσει να πληρώνει 1200 εργαζόμενους ,χωρίς να υπάρχει έργο! Εκτός αν συνεχίσει το ελληνικό δημόσιο να του δίνει χρήματα!
Είπε επίσης ο κ.Βενιζέλος ότι η μοναδική ενημέρωση που είναι έγκυρη είναι αυτή που παρέχει το υπουργείο Άμυνας. Μόνο που η ενημέρωση που επικαλείται είναι απλά ανύπαρκτη.Υποστήριξε ο ΥΕΘΑ:
 
“Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι η μόνη έγκυρη ενημέρωση είναι η ενημέρωση που κάνουμε εμείς από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τίποτε άλλο δεν ισχύει για τη στάση της νέας ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Δεν έθεσαν κανένα θέμα, ούτε να μπορούν να πάρουν εμπορικές κατασκευές και δραστηριότητες, ούτε να απολύσουν εργαζόμενους, ούτε να αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο την ευθύνη για τη σχέση τους με τον Ο.Σ.Ε. ή με τους εργαζόμενους τροχαίου υλικού. Είναι όλα ψευδή, διότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά ποιο είναι το πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί και πάντως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το Ελληνικό Δημόσιο. Το πρόβλημά τους είναι ιδιωτικού και συμβατικού χαρακτήρα με τη γερμανική πλευρά και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της σύμβασης, της ελληνικής έννομης τάξης και της κοινοτικής ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Όμως, είναι δυνατόν συνεχώς να ακούμε ότι υπάρχουν προβλήματα ή ότι έχουν τεθεί θέματα που δεν έχουν τεθεί, σαν κάποιοι να υποβάλλουν την ιδέα να προβάλει η μία ή η άλλη πλευρά, εμπορική ή επιχειρηματική, αξιώσεις ή επιχειρήματα προς το Ελληνικό Δημόσιο;”
Αυτό το τελευταίο υποννούμενο θα πρέπει μάλλον να το εξηγήσει περισσότερο ο κ.ΥΕΘΑ.