Σύμβαση για την εργοστασιακή συντήρηση (DLM) κινητήρων και παρελκομένων TF33-PW-100A όλου του στόλου των ιπτάμενων Radar του ΝΑΤΟ (Ε3Α AWACS) υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με το ΝΑΤΟ (NAMSA/IAMCO) διευρύνοντας έτσι την ήδη υπάρχουσα πολυετή συνεργασία της με τον μεγάλο αυτό Οργανισμό.
Η νέα σύμβαση έχει 10ετή διάρκεια με σημαντικά οφέλη για την ΕΑΒ, όπως δημιουργία εσόδου, εξασφάλιση φόρτου στο Εργοστάσιο Αεροκινητήρων, διασφάλιση μακροχρόνιας απασχόλησης θέσεων εργασίας προσωπικού.
Στην πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας με την IAMCO, η ΕΑΒ ανέλαβε τη συντήρηση 279 συνολικά κινητήρων και 750 μονάδων παρελκομένων, ανταποκρινόμενη με συνέπεια στις απαιτήσεις του προγράμματος και κερδίζοντας την αναγνώρισή της ως Επισκευαστικού Κέντρου (Source of Repair) για τον κινητήρα.
Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για την εταιρεία και μία ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης των πελατών της ΕΑΒ στην απόδοση, στην συνέπεια ως προς τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και στην υψηλή ποιότητα των εργασιών της.
Η IAMCO (International Aerospace Management Company) ιδρύθηκε το 1991 ως κύριος εταίρος του ΝΑΤΟ. Μία από τις πολλαπλές της δραστηριότητές της είναι και η διαχείριση εργοστασιακής συντήρησης και η κατανομή φόρτου στις βιομηχανίες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ιδρύθηκε το 1975 και είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, με κύρια αποστολή την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων πελατών της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς.
Η ΕΑΒ διαθέτει πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της, προσφέρει, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:
• Συντήρηση, εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκόμενων και ηλεκτρονικών συστημάτων τους, καθώς και συντήρηση αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου.
• Σχεδίαση και κατασκευή μεταλλικών δομικών τμημάτων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών και κινητήρων καθώς και κατασκευή τμημάτων αεροσκαφών και ελικοπτέρων από σύνθετα υλικά.
• Ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρονικών, οπτικοηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για στρατιωτική και πολιτική χρήση καθώς και τμημάτων πυραυλικών οπλικών συστημάτων.
• Έρευνα & Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων σε τομείς όπως η αεροναυπηγική, τα ηλεκτρονικά, η εσωτερική ασφάλεια (homeland security), ευφυή συστήματα, κλπ.
• Δορυφορικά συστήματα και εφαρμογές (τηλεπικοινωνίες, τηλε-εκπαίδευση, κλπ)
• Τεχνική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε όλο το φάσμα των αεροπορικών ειδικοτήτων.