Γιατί «πλακώθηκε» ο Βασιλάκος με τον Γ.Κουρή. Το παρασκήνιο της κόντρας.

Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο κ.Ε.Βασιλάκος, ο μακροβιότερος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών; Είναι ή παριστάνει ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης που κυνηγάει ανεμόμυλους στο άγριο πεδίο μάχης των εξοπλισμών; Μήπως απλά θέλει να πάρει …εκδίκηση για όσους θεωρεί ότι τον πολέμησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του ΓΔΕ; Ή απλά θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του; Το βέβαιο είναι ,όποιος κι αν είναι ο σκοπός του, ότι λειτουργεί και τώρα με εμμονές που τον οδηγούν σε λάθος χειρισμούς που τον αφήνουν μάλλον μόνο εναντίον όλων.

Τα όσα είπε στην επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων,προκάλεσαν ζωηρές συζητήσεις. Με κορυφαία βέβαια αυτή που που είχε ζωντανά στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real Fm ,με τον εκδότη της Αυριανής Γιώργο Κουρή.Βαρειές κουβέντες ανταλλάχτηκαν. Όχι τυχαία. Το συγκρότημα του Ταύρου είναι το πρώτο που έχει “στοχοποιήσει” ο Βασιλάκος.

Η Αυριανή είχε γράψει σειρά άρθρων -πολλών πρωτοσέλιδων- για τον Ε.Βασιλάκο,αναδεικνύοντας ένα θέμα που είχε να κάνει με τους τίτλους σπουδών του και με το κατά πόσο αυτοί τον “κάλυπταν” για να έχει τη θέση του ΓΔΕ. Ο Βασιλάκος “χρέωνε” τις πληροφορίες αυτές σε συγκεκριμένο “επιχειρηματικό κέντρο”, το οποίο διαμαρτύρονταν εντόνως επειδή δεν του υπέγραφε την πληρωμή πιστώσεων για αντισταθμιστικά ωφέλη. Αλήθεια ή ψέμματα δεν έχει σημασία. Ο Βασιλάκος φαίνεται ότι είχε πειστεί. Το “επιχειρηματικό κέντρο” είχε σχέση μια εποχή με προγράμματα αμερικανικού ενδιαφέροντος,όμως οι συνεχείς αντιπαραθέσεις του με την ΓΔΕ,είχαν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και των αμερικανών.

Θα ΄χει συνέχεια η κόντρα; Πολύ πιθανόν.