Έβγαλαν και ελικόπτερο για αποστολές…εξόρυξης φυσικού αερίου!

Η εταιρία Southern Service Flight Company (SSFC) του Βιετνάμ υπέγραψε συμβόλαιο με την Eurocopter Νοτιανατολικής Ασίας για ένα τρίτο ελικόπτερο EC225 – και ένα σε προαίρεση – που θα προστεθεί στον στόλο ελικοπτέρων της εταιρίας για υπηρεσίες του τομέα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το ελικόπτερο αναμένεται να παραδοθεί το 2013.

Η SSFC απέκτησε το πρώτο της ελικόπτερο από την Eurocopter το 1986 και εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ελικοπτέρων για τον τομέα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με μια επιχειρηματική βάση που αναπτύσσεται συνεχώς , ο στόλος ελικοπτέρων Eurocopter της εταιρίας SSFC έχει φτάσει τα οχτώ ελικόπτερα.

«Το EC225 είναι ένα πολύ δυνατό και αξιόπιστο ελικόπτερο που έχει καλύψει τις ανάγκες μας όλα αυτά τα χρόνια» εξήγησε ο Διευθυντής της SSFC, Captain Vi Cong Dung. “Οι Υπεράκτιες δραστηριότητες υπόκεινται σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Το ελικόπτερο EC225 με τις προηγμένες τεχνολογίες του, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για τις απαιτητικές αποστολές μας».

Εκτός από το EC225, η εταιρία SSFC διαθέτει τέσσερα δικινητήρια ελικόπτερα AS332 L2, τα οποία επίσης ανήκουν στην παγκοσμίως γνωστή οικογένεια ελικοπτέρων Super Puma της Eurocopter. Ο υπόλοιπος στόλος Eurocοpter που διαθέτει η εταιρία αποτελείται από δύο αεροσκάφη EC155 της οικογένειας ελικοπτέρων Dauphin.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες μας στα προϊόντα μας και την ευκαιρία που μας δίνουν ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας. Αυτή η τελευταία σύμβαση είναι επίσης μια μαρτυρία για τη δύναμη των ελικοπτέρων Eurocopter αναφορικά με την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς εξόρυξης πετρελαίου και αερίου» δήλωσε ο Dr. Bernhard Brenner, Πρόεδρος της Eurocopter Νοτιοανατολικής Ασίας. “Το Βιετνάμ αποτελεί μια αναπτυσσόμενη αγορά με ιδιαίτερες προοπτικές και σίγουρα είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές στην Νοτιοανατολική Ασία».

Το EC225 είναι ένα υψηλής απόδοσης δικινητήριο ελικόπτερο βάρους 10-11 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 24 επιβάτες και είναι εξοπλισμένο με τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες, καθιστώντας το ηγέτη στον τομέα ασφάλειας πτήσεων. Το EC225 έχει ταυτιστεί με τις υπεράκτιες αποστολές μεταφοράς επιβατών, καθώς και τις αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR).

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Eurocopter με το EC225 στην Ασία έχουν αποκτήσει νέα δυναμική τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των 12 ελικοπτέρων EC725 στρατιωτικής έκδοσης στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μαλαισίας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, της προμήθειας τριών EC225 από την Ιαπωνική Ακτοφυλακή για επιχειρήσεις επιβολής νόμου, καθώς και της παράδοσης των δύο EC225 στη Διεύθυνση Διάσωσης του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας.