Apache εναντίον ανταρτών.Ένας άνισος -και άδικος;- αγώνας.Δείτε το βίντεο

 Πόσο «δίκαιο» είναι ένα ελικόπτερο όπως το Apache να εξοντώνει,αδιακρίτως ότι …περπατάει στο έδαφος; Ποιος μπορεί να αναζητήσει δικαιοσύνη σ΄ ένα πόλεμο θα πείτε πολλοί.

Το βίντεο είναι εξαιρετικό ,όπως και το ελικόπτερο Apache.Τα πλάνα προέρχονται από τη κάμερα του Apache από το Αφγανιστάν ή το Ιράκ και όπως βλέπετε η «οπτική» του πληρώματος είναι εξαιρετική ακόμη και μέσα στη νύχτα. Είναι πλάνα από «νυχτερινά κυνήγια» ελικοπτέρων Apache.Και τα «θηράματα» -που όλα πέφτουν νεκρά από τις συνεχείς ριπές του Apache, είναι άνθρωποι.Αντάρτες όπως προφανώς θα λένε οι πληροφορίες των πιλότων.΄Ή μήπως όπως οι ίδιοι πιστεύουν; Κι αν κάνουν λάθος; 

Ανάμεσα στα πλάνα θα δείτε κι ένα που δείχνει κάποιον στο έδαφος να είναι ξαπλωμένος.Κοιμάται ή είναι τραυματίας; Ποιος να ξέρει; Και βέβαια οι χειριστές του Apache , δεν μπορούν να ξέρουν.Κάποια στιγμή κουνάει τα χέρια του.Αυτό ήταν αρκετό.Τα όπλα του Apache τον γάζωσαν και τον σκότωσαν.

Πόσο «δίκαιη» είναι τέτοιου είδους στρατηγική;

Από την άλλη όσοι διοικούν στρατιώτες στο έδαφος είναι λογικό να συνηγορούν υπέρ αυτών των λύσεων που δεν θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους στρατιώτες τους.Λογική και σεβαστή η «στρατιωτική άποψη». Ποιος έχει δίκιο σ΄ ένα πόλεμο ,δύσκολο να το ξεχωρίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ