Αντίδραση Βενιζέλου για όσους «παρασιτούν στον τομέα των αμυντικών προμηθειών»!

Για τα «θύματα» της επιχειρούμενης διαφάνειας στους εξοπλισμούς τα οποία «είχαν συνηθίσει να παρασιτούν με διάφορους τρόπους στον τομέα των αμυντικών προμηθειών»,κάνει λόγο  ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος,σε  γραπτή δήλωσή του,με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ.Βενιζέλος:

*Ο συνολικός προϋπολογισμός του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος της επόμενης 15ετίας θα είναι συγκριτικά μικρότερος σε σχέση με το ΕΜΠΑΕ 2006-2015 που καταργείται. Ο ΥΕΘΑ υποστηρίζει ότι το ποσοστό μείωσης θα είναι 70% που εκτός από εξωπραγματικό δημιουργεί και ερωτήματα. Είναι άλλο το συμμάζεμα, το νοικοκύρεμα και ο απόλυτος εξορθολογισμός των αμυτνικών δαπανών κι άλλο να σταματήσουμε τον εκσυγχρονισμό των ΕΔ.

Ο ίδιος βέβαια επισημαίνει και επιμένει ότι αυτές οι περικοπές δεν θα έχουν καμμία επίπτωση στην επιχειρησιακή ικανότητα των ΕΔ.

*Η προσπάθεια αυτή,υποστηρίζει ο κ.Βενιζέλος «ωθεί σε διαφανείς και ορθολογικές επιλογές,επιβάλλει τη πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων μέσων και κατ΄αποτέλεσμα ,βελτιώνει τις επιχειρησιακές αποδόσεις με το μικρότερο δημοσιονομικό κόστος.
Η εξέλιξη αυτή έχει φυσικά και τα «θύματά» της και αυτά είναι όσοι είχαν συνηθίσει να παρασιτούν με διάφορους τρόπους στον τομέα των αμυντικών προμηθειών».