2S7M Malka: Το «βαρύ πυροβολικό» του ρωσικού στρατού σφυροκοπά ουκρανικές θέσεις [vid]

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τα «πιο ισχυρά βαρέα πυροβόλα όπλα στον κόσμο» , όπως ισχυρίζεται, 2S7M «Malka» των 203 mm να εξαπολύουν επίθεση εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων.

«Σφυροβολούμε εναντίον εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και οχυρώσεων, για παράδειγμα, αποθήκες», δήλωσε μέλος του πληρώματος του αυτοκινούμενου πυροβολικού συστήματος Malka στο βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή.

«Μια οβίδα του Μάλκα είναι αρκετή για να εξαφανίσει ένα τριώροφο ή πενταόροφο κτίριο», τονίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του.

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Orlan-10 για να εντοπίσουν τον στόχο και να προσαρμόσουν έγκαιρα τα πυρά του πυροβολικού, ανέφερε το υπουργείο.

«Το Malka είναι μια αναβάθμιση του πυροβόλου 2S7 Pion που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980 και εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά κανόνια στον κόσμο», αναφέρει το δημοσίευμα του TASS.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο πυροβόλο Malka έχει σχεδιαστεί για να χτυπά στρατιωτικούς στόχους και εγκαταστάσεις του εχθρού πέρα ​​από τις γραμμές του μετώπου. Το βαρύ πυροβόλο μπορεί να εκτοξεύσει 2,5 βολές ανά λεπτό και μπορεί να καταστρέψει στόχους σε εμβέλεια περίπου 50 χιλιομέτρων.

Ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χάρκοβο στις 26 Μαΐου χρησιμοποιώντας το πυροβόλο Pion. Aπό την χθεσινοβραδυνή ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 19 τραυματίστηκαν.