250 C-130J από τη Lockheed Martin.Βίντεο

Η Lockheed Martin γιόρτασε την ολοκλήρωση κατασκευής του 250ού αεροσκάφους C-130J Super Hercules στις εγκαταστάσεις της στην Marietta. Το συγκεκριμένο C-130J προορίζεται για την Αεροπορική Βάση στο Dyess του Τέξας, η οποία αναμένεται να παραλάβει 28 συνολικά αεροσκάφη C-130J. Αυτό είναι το 2,404ο αεροσκάφος C-130 απο όλες τις εκδόσεις που κατασκευάζονται στη Marietta.

«Το C-130 Hercules σημειώνει συνεχόμενα ρεκόρ στην αεροπορική ιστορία για περίπου 60 χρόνια», δήλωσε η Lorraine Martin, Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin για τα προγράμματα C-130, κατά τη χθεσινή τελετή. «Ως το στρατιωτικό αεροσκάφος με τη μακροβιότερη συνεχόμενη λειτουργική γραμμή παραγωγής στην ιστορία, το C-130 αποτελούσε πάντα το σημείο αναφοράς για μεταφορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνεχίζεται η υψηλή ζήτηση για το C-130J Super Hercules καθώς το αεροσκάφος είναι ικανό να αποδεικνύει τις δοκιμασμένες, πολλαπλών αποστολών δυνατότητες που έχει σε καθημερινή βάση.»

Το πρόγραμμα C-130J συνεχίζει να προσφέρει νέες επιχειρησιακές ικανότητες σε πολλές νέες χώρες και υπάρχοντες χρήστες. Η Ινδία και το Κατάρ προσχώρησαν στην παγκόσμια οικογένεια χρηστών C-130J, ενώ η Αμερικάνικη Αεροπορία πρόσφατα παρέλαβε το αεροσκάφος HC-130J για την διάσωση προσωπικού και το αεροσκάφος ειδικών επιχειρήσεων MC-130J. Αυτή τη στιγμή αεροσκάφη βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής για την Αμερικάνικη Αεροπορία και το Σώμα Πεζοναυτών, για τις χώρες Ιράκ, Ισραήλ, Δημοκρατία της Κορέας, Κουβέιτ, Ομάν και Τυνησία. Τα C-130J επιχειρούν επίσης απο την Αυστραλία, Καναδά, Δανία, Ιταλία, Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερικάνικη Ακτοφυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ