100 πυραύλους Patriot και χιλιάδες drones στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία

Η Γερμανία ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει 100 πυραύλους για τα συστήματα αεράμυνας Patriot και χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Την ανακοίνωση έκανε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ουκρανικά στρατεύματα που εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή από την Bundeswehr στο σύστημα αεράμυνας Patriot, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρίσκεται στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Πιστόριους, οι πρώτοι 32 πύραυλοι έχουν ήδη παραδοθεί τις προηγούμενες δύο ημέρες, ενώ οι υπόλοιποι 68 θα σταλούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Πιστόριους διευκρίνισε ότι οι αναχαιτιστές παρέχονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Γερμανίας να ενισχύσει την ουκρανική αεράμυνα μαζί με τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Η Γερμανία έχει ήδη παραδώσει δύο συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία. Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των έξι εβδομάδων, οι 90 Ουκρανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν στην Ουκρανία με το τρίτο σύστημα αεράμυνας.

Φωτογραφίες Reuters