Εξοπλισμοί: Από το Α ως το Ω – Στο στούντιο του Onalert ο Δημοσθένης Μπακόπουλος

Οι εξοπλισμοί και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται στην Ελλάδα θα μας απασχολούν για αρκετό καιρό ακόμη.

Το δυσκολότερο αυτή τη περίοδο είναι να βρεθούν άνθρωποι που να γνωρίζουν το θέμα από την αρχή ως το τέλος του και κυρίως να μπορούν να εξηγήσουν γιατί συνέβησαν όλα όσα ακούμε και πως θα μπορούσε αυτή η χώρα να εξοπλιζεται χωρίς κάθε αγορά να θεωρείται ή να είναι σκάνδαλο. Ο Δημοσθένης Μπακόπουλος είναι ένας απ΄ αυτούς. Πρώην νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγγραφέας του βιβλίου -μαζί με τον Ανέστη Λελίδη- “Δημόσιες Συμβάσεις στους Τομείς Άμυνας και Ασφάλειας”.

Τα απίθανα των ελληνικών εξοπλισμών , τις πραγματικές αιτίες που επέτρεψαν το ασύδωτο πάρτι της μίζας ,τις πραγματικές ευθύνες αλλά και τις άδικες κατηγορίες κατά στρατιωτικών, αναλύει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Onalert ο πρώην νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ Δημοσθένης Μπακόπουλος.

Είναι μια συνέντευξη που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσει όποιος θέλει να καταλάβει πως οι μίζες έπεφταν βροχή ,ποιοι το επέτρεψαν ,ποιοι το έκαναν “νόμο”. Κι επίσης πως πραγματικά αποφασίζονταν οι αγορές των εξοπλισμών.