Αντιδράσεις αποστράτων για την συνέντευξη Νικολόπουλου στο Onalert

Αντιδράσεις προκαλεί η συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΣ Βασίλη Νικολόπουλου στο Onalert. Ειδικά για την υπόθεση των Μετοχικών Ταμείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

Ο Ταξίαρχος ε.α Β. Νικολόπουλος, αφού μας ενημέρωσε πως το ΜΤΣ είναι Ασφαλιστικό Ταμείο και Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, συνέχισε λέγοντας, εν μέσω μισόλογων και ασαφειών, ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν τελικώς τάσσεται πλήρως υπέρ της επικουρικότητας του ΜΤΣ και είναι κάτι που το μελετάει.  Τόνισε δε πως επειδή δεν υπάρχουν πλέον εξοπλιστικά (ξέχασε πως από το 2000 δεν υπάρχουν κρατήσεις στα εξοπλιστικά) η μετατροπή του ΜΤΣ σε επικουρικό Ταμείο θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του από το Κράτος  (μέσω της εργοδοτικής εισφοράς), ενώ θα μειωθούν ταυτόχρονα και οι κρατήσεις των ε.ε. από το 5% στο 3%! Στο τέλος όμως της συνέντευξης του, με φωνή «ξεψυχισμένη» είπε « Έχει όμως το Κράτος; Δεν έχει!

Δεν είναι δυνατόν αυτές οι ασυναρτησίες να ακούγονται από το στόμα ενός ανθρώπου που θέλει να παρουσιάζεται, ως πρόεδρος «δευτεροβάθμιου» οργάνου εκπροσώπησης εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών!

Δύο εκδοχές υπάρχουν:

·         Είτε είναι εντελώς άσχετος και ανίκανος. Άρα επικίνδυνος!

·         Είτε ξέρει πολύ καλά τι κάνει, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Άρα πάλι επικίνδυνος!

Δεν είναι δυνατόν, μέσα στα 4 χρόνια δράσης του, με τόσες επαφές, ενημερώσεις, πληροφορήσεις εκ των έσω και παραστάσεις, να μην έχει κατασταλάξει σε στέρεες και τεκμηριωμένες θέσεις.

Δεν είναι δυνατόν να «συζητά» την επικουρικότητα υπό το ΥΕΘΑ, χωρίς να μπορεί να μας πει αν είναι σε θέση να το εξασφαλίσει.  Προφανώς ξέχασε τη συμμετοχή των Μετοχικών Ταμείων στη σύσκεψη των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο Υπουργείο Εργασίας! Προφανώς κάνει πως δεν γνωρίζει, ότι τέθηκε θέμα από εκπρόσωπο της τρόικας για την ενιαία επικουρική σύνταξη και ένταξη των Μ.Τ στο ενιαίο επικουρικό Ταμείο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ., στο οποίο φέρεται να αντέδρασε ο καρατομηθείς τέως πρόεδρος του ΜΤΣ. Γεγονότα τα οποία δεν έχει διαψεύσει κανείς μέχρι στιγμής!
Δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που ο ίδιος ομολογεί πως το Κράτος δεν έχει χρήματα να αναλάβει χρηματοδοτήσεις, ταυτόχρονα να παραβλέπει τις προσπάθειες τρόικας και κυβέρνησης να συνενώσουν τα πάντα σε ένα φορέα, ο οποίος στη συνέχεια θα ενταχθεί στο ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα (που ήδη μορφοποιείται), για να στηριχθεί το ανταποδοτικό μέρος της μίας και μοναδικής κύριας σύνταξης.

Όταν οι συνάδελφοι θα ψάχνουν να βρουν πως εντάχθηκαν τα Μετοχικά ταμεία στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, με ότι αυτό συνεπάγεται, τότε θα ξέρουν με ποιόν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Ομολογουμένως από αυτή τη συνέντευξη βγαίνουν πολλές αλήθειες!

Το τμήμα που αναφέρεται στα Μετοχικά.