Το ΝΑΤΟ εναντίον διαδηλωτών;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μεταξύ των άλλων απειλών που το ΝΑΤΟ καλείται να αντιμετωπίσει είναι κι αυτές που προέρχονται από τις «οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες«! Το είπε και ο δικός μας ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του ,μετά από την έγκριση του νέου δόγματος της Συμμαχίας. Η «απειλή» και κυρίως η αντιμετώπισή της από το ΝΑΤΟ ακούγεται λίγο…ύποπτη.

Πως δηλαδή θα αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ τις επιπτώσεις από τις «οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες». Θα μοιράσει ψωμί; Θα δώσει δουλειές στα εκατομμύρια των ανέργων; Θα οργανώσει συσίτια για τους άστεγους; Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αποστολές,ούτε και μπορούμε να πιστέψουμε ότι ξαφνικά έγινε τόσο ευαίσθητο.Συνεπώς το μόνο που μπορεί να περάσει από το μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου είναι ότι το ΝΑΤΟ και τα στρατεύματά του θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την βασική συνέπεια των ¨οικονομικών και κοινωνικών» ανισοτήτων:την έντονη κοινωνική αντίδραση που μπορεί να να γίνει ακόμη και βίαιη και οργισμένη! Και δικαιολογημένη βεβαιως.

Είναι δυνατόν να αναλάβει ένας στρατιωτικός μηχανισμός την καταστολή τέτοιων κοινωνικών αντιδράσεων; Κανονικά ούτε που θα έπρεπε να το συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο. Κι όμως φαίνεται ότι κάποιοι στο ΝΑΤΟ το έχουν βάλει στα σχέδια της Συμμαχίας. Ακούγεται τρομακτικό αλλά ποιος μπορεί πια να το αποκλείσει;

Στην Ελλάδα το βράδυ που ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού,ξέσπασαν βίαια επεισόδια. Στο ελληνικό Πεντάγωνο κάποιος πρότεινε να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στρατιωτικές δυνάμεις για τη καταστολή,προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτρη Γράψα, ο οποίος ούτε που συζήτησε το θέμα. Η πρόταση δεν ήταν τυχαία. Είναι γνωστό ότι τμήματα του ελληνικού στρατού ,όπως και όλων των στρατών του ΝΑΤΟ,έχουν εκπαιδευτεί στην καταστολή διαδηλώσεων. Έχουν μάλιστα γίνει και σχετικές …προμήθειες δακρυγόνων και όλων των απαραίτητων «όπλων» για τη καταστολή διαδηλωτών. Επισήμως αυτά τα τμήματα εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίζουν διαδηλώσεις έξω από στρατόπεδα. Το ΝΑΤΟ,πρέπει να μας πει πόσο …έξω εννοεί. Έξω από τη πύλη των στρατοπέδων ή μήπως στην καρδιά των πόλεων που θα είναι πλημμυρισμένες από διαδηλωτές.

ΤΟ  ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ