Η απάντηση στην άποψη Αλευρομάγειρου για τη συγκέντρωση αποστράτων.

Mε πολύ σεβασμό παρακολουθώ πάντα τον αγώνα σας και τις ανησυχίες σας σε ότι συμβαίνει στην πατρίδα μας και στα δεινά του έθνους μας (Ελλάδα – Κύπρο) κλπ.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει δεν επεμβαίνω γιατί πρώτον «τύχει καλή» για μένα μου δόθηκε η ευκαιρία να σας γνωρίσω σε κοινές δραστηριότητες που αφορούσαν εθνικά θέματα, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική. Επίσης έχω μάθει να ακούω, να ακούω, να ακούω και επεμβαίνω ελάχιστα σε ανθρώπους του δικού σας διαμετρήματος.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας σε ότι έχει να κάνει σε ζητήματα αυτοοργάνωσης των στρατιωτικών ε.ε και ε.α.έχοντας το δικαίωμα αυτό τόσο σαν στρατιωτικός αλλά και σαν πολίτης. Δεν θα αναφερθώ στον ρόλο των κρατικών ενώσεων τις οποίες στηρίξαμε ή και ανεχτήκαμε ακόμη και με την σιωπή μας (ιδιαίτερα άνθρωποι όπως και εμείς που έχουμε παρουσία και παρέμβαση σε σοβαρά θέματα).
Δικαίωμά σας να διαφωνείτε για τον λεγόμενο συνδικαλισμό ( δεν αναφέρομαι στην σαθρή συντεχνιακή ίδρυση κόμματος), αλλά …………. δεν έχουμε το δικαίωμα, νομίζω, να αποθαρύνουμε στρατιωτικούς και ιδιαίτερα αποστρατους που δέχονται πρωτόγνωρες επιθέσεις όπως και όλος ο λαός στο εισόδημα τους, μετά από μία καλά συστημική και διαχρονική απαξίωσή τους/ μας.

Νομίζω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς απέναντι στην προσφορά μας, τις οικογενειες μας να παρακολουθούμε απαθείς (απο τον καναπέ του σπιτιού μας, τα εντευκτήρια των λεσχών των ενώσεων, το Verde στου Παπάγου και άλλα «ευαγή ιδρύματα» και αριστοκρατικά πόστα,… τρομάρα μας..) , τις σε βάρος μας εξελίξεις (μείωση μισθών, επιδομάτων, υποβάθμισης περίθαλψης, εξαφάνιση των Μετοχικών Ταμείων) αλλά και στην καθημερινή εξαθλίωση με την λήψη μέτρων του βιωτικού μας επιπέδου. Ας μην σας κουράζω άλλο….

Δεν έχω σκοπό να σας παραθέσω επιχειρήματα που ήδη γνωρίζετε ούτε να δικαιολογήσω την παρέμβασή μου αυτή….
Μπορείτε να διαφωνείτε ….κανένα πρόβλημα (υπερασπίζομαι το δικαίωμα της διαφωνίας σας) αλλά μην αποθαρύνετε (με μικροαστικές αντιλήψεις) αν δεν έχετε άλλες προτάσεις να παραθέσετε…..
Γιατί και έτσι με αυτη την φιλοσοφία …πάλι βούτυρο στο ψωμί τους είναι τέτοιες τακτικές..
Με απόλυτο σεβασμό….κάτι που γνωρίζετε βέβαια  

Νίκος Τζοβλάς

Απόστρατος ΠΝ