Ένας απόστρατος αεροπόρος κάτω των 50 γράφει…

Η Ένωση Αποστράτων της ΠΑ θα είναι η μόνη που θα απέχει από τη συγκέντρωση της Παρασκευής έξω από το ΥΕΘΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα απέχουν και οι απόστρατοι αεροπόροι. Αντιθέτως…

Ένας απόστρατος αεροπόρος -κάτω όχι απλά των 55,αλλά των 50- γράφει για τις διεκδικήσεις των αποστράτων:

Του Ν.ΒΕΚΡΗ
Αντισμήναρχος ε.α

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με τα κοινά, δεν ανήκω ακόμη σε καμία από τις οργανώσεις αποστράτων παρά μόνο στην ΕΑΑΑ λόγω προέλευσης, δεν έχω μέχρι σήμερα σχετική ενεργό δράση ως απόστρατος και δεν έχω καμία πρόθεση – διάθεση να συγκρίνω τις ενώσεις – οργανώσεις μεταξύ τους, είμαι κάτω των 50 ετών (όχι απλά των 55) έχοντας πολλά διπλά χρόνια και τέλος αποστέλλω το παρόν στην ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ που πρώτες (αν έχω καταλάβει καλά) πήραν πρωτοβουλίες.
Θεωρώ ότι στις δύσκολες μέρες που έρχονται και στα πλαίσια των ενεργειών που θα αναλάβουμε για να «καταργήσουμε» τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν ουσιαστικά εναντίον μας είναι ανάγκη να λάβουμε υπόψη τα εξής :
1) Οι κινήσεις μας και τα όσα γράφουμε και λέμε είτε ατομικά (παρέες – διαδίκτυο) είτε συλλογικά, πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά. Αυτό γιατί οτιδήποτε λέγεται διαμορφώνει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό αυτό που λέμε κοινή γνώμη.
2) Το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας «σφαγιάζεται» και ως εκ τούτου, στην καλύτερη περίπτωση δύσκολα θα σταθεί θετικά απέναντι στις όποιες διεκδικήσεις μας, στη χειρότερη θα σταθεί απέναντί μας.
3) Δυστυχώς για εμάς στην έως τώρα πορείας μας δεν είχαμε αντίστοιχη εμπειρία συνδικαλισμού, συγκεντρώσεων, πεζοδρομίου, πλακάτ, δηλώσεων και ως εκ τούτου απαιτείται ακόμη περισσότερη σύνεση και προετοιμασία.
4) Κάθε διαχωρισμός σε «κατηγορίες» αποστράτων ουσιαστικά βοηθάει τους κρατούντες να εφαρμόζουν το «διαίρει και βασίλευε» και με τη «μέθοδο του σαλαμιού» να μας σφαγιάσουν τμηματικά όλους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εκληφθεί η παρακάτω ως εκ του ασφαλούς αναφορά, πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σταχυολογώ τις δύο παρακάτω «συλλογικές ανακοινώσεις» :
4.1) ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ – 21.09.2011– σχόλιο στο κάλεσμα συμμετοχής στη διαμαρτυρία της Παρασκευής 30.09.2011 21.09.2011 : «Όσοι τυχόν από εμάς εφησύχασαν, γιατί πιθανόν ξεγλίστρησαν με μικρές σχετικά απώλειες από την μέγγενη των τελευταίων περικοπών, ας περιμένουν λίγο.»
4.2) ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Αθήνα, 24 Σεπ 2011 «Ο κλάδος μας, ιδιαίτερα με τα πρόσφατα ανάλγητα και ισοπεδωτικά μέτρα, πλήττεται περισσότερο από άλλους εργαζομένους δοθέντος ότι, η πλειοψηφία των στρατιωτικών χάνει το δικαίωμα στην εργασία σε ηλικία κάτω των 55 ετών κατ΄ εφαρμογή του Νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, χωρίς να είναι επιλογή τους.»
4.3) Και σας ρωτάω : (α) Πιστεύετε ότι κινούνται στην ίδια γραμμή της ενότητας ? (β1) Όλοι οι απόστρατοι κάτω 55 ετών έχουν αποστρατευτεί από την Υπηρεσία ? (β2) Μήπως αυτοί περιορίζονται στο «ηλικιακό εύρος» των 50 + ετών τουλάχιστον (για τους εξ Υπαξιωματικών περισσότερο) όταν περίπου αρχίζουν οι αποστρατεύσεις λόγω προαγωγών, υπαρχούσης μάλιστα της παράλληλης επετηρίδας ? (γ) Μήπως οι περισσότεροι κάτω των 55 έχουν φύγει μετά από αίτηση αποστρατείας που έγινε δεκτή (και όχι παραίτησης όπως εσφαλμένα λέγεται από πολλούς) ? (δ) Είναι λίγοι αυτοί που έφυγαν ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ τους με έως 25 χρόνια υπηρεσίας (περίπου έως 45 ετών) με διπλά χρόνια ? (ε) Είναι λίγοι αυτοί που έφυγαν ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ τους με έως 30 χρόνια υπηρεσίας (έως περίπου 50 ετών) με χρήση των 5 πολεμικών?
4.4) Ήδη με την προηγούμενη νομοθετημένη «μικρή» περικοπή που έκανε διάκριση, αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον στον “τρόπο” αποστρατείας και την ηλικία και δεν εφαρμόστηκε το ίδιο ή και καθόλου σε κάποιους, «άσκηση» διάσπασής μας κάνανε οι κρατούντες έτσι για να μας “μετρήσουν” και μάλλον έβγαλαν θετικά γι’ αυτούς συμπεράσματα (!!) μήπως διαφωνείτε ?
5) Μήπως πρέπει μετά να επικεντρωθούμε εκτός των άλλων στο γεγονός ότι ως απόστρατοι αντιμετωπιζόμαστε θεσμικά σαν συνταξιούχοι του Δημοσίου και «σφαγιαζόμαστε» όλοι μαζί από τους κρατούντες [οι οποίοι φαίνεται να ξεχνάνε – άραγε δεν πρέπει να τους το υπενθυμίσουμε με το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τρόπο] ότι ως εν ενεργεία είχαμε κάποια δεδομένα στη ζωή μας που κι αν ακόμη δεν μας ενοχλούσαν ή ενδεχομένως ήταν και καμάρι μας ορισμένα εξ αυτών, δεν παύουν να μας διακρίνουν από άλλες κοινωνικές ομάδες που για κάποιους λόγους πήραν σύνταξη πριν τα 55 όπως ΔΕΚΟ, εθελούσιες, μητέρες με ανήλικα, κλπ :
5.1) Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα !! (εντός και εκτός Μονάδων !! ακόμη και με το μαγιό στη θάλασσα !!). Άνευ αντιλογίας υπακοή στις διαταγές και “δεν υπάρχει δικαιολογία” όταν σαν άνθρωποι κάναμε ένα λάθος.
5.2) Υπηρεσίες, επιφυλακές, ασκήσεις, μεταθέσεις.
5.3) Χωρίς συνδικαλισμό, διεκδικήσεις, πεζοδρόμιο, πλακάτ, κλπ. Έλλειψη που μπορεί να μην μας απασχολούσε γιατί ακριβώς ήταν κάτι έξω από τα δεδομένα μας (εμένα τουλάχιστον), ίσως όμως είναι σημαντικό επιχείρημα απέναντι σε πολιτικάντηδες, πρώην εργατοπατέρες βουλευτές και υπουργούς, κλπ
5.4) Στο «ίδιο μήκος κύματος» το ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να συμμετέχουμε ενεργά όπως οι υπόλοιποι πολίτες στις διαδικασίες των εκλογών, το ΥΨΙΣΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (?!), παρά μόνο 1 λεπτό στο παραβάν και αυτό όχι πάντα.
5.5) Ειδικό καθεστώς εξόδου στο εξωτερικό και απομάκρυνσης από την έδρα μας για να δούμε την οικογένεια ή το κορίτσι μας ή το αγόρι τους οι κυρίες συνάδελφοι !
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΑΣ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ !