OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παναγιωτόπουλος προς εταιρείες για αντισταθμιστικά: «φέρτε τα λεφτά θα πάμε δικαστήρια»

07/01/2013 - 12:52
Share on FacebookShare on Twitter

Στη δικαστική διεκδίκηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου θα προβεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις ανεκπλήρωτες συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναληφθεί στο πλαίσιο συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) που έληξαν.
         Έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, διαβεβαιώνει ότι «σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν ανεκπλήρωτες συμβατικές υποχρεώσεις αντισυμβαλλόμενων με το ΥΠΕΘΑ εταιρειών, η Υπηρεσία εκδηλώνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επεκτείνεται η διάρκεια ισχύος των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης». Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ληγμένων εγγυητικών επιστολών, πλην όμως αφορούν Συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που έχουν λήξει και βρίσκονται στο στάδιο της εκκαθάρισης. «Μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η Υπηρεσία, σε συνεργασία με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα προβεί στη δικαστική διεκδίκηση των τυχόν αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
         Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει ότι «η υλοποίηση των ενεργών Συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων εξελίσσεται ομαλά, ενώ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρούνται προβλήματα ή καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες συμβατικές προβλέψεις».
         Το έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλη Οικονόμου, με την οποία έχει επισημάνει ότι, στον νόμο για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει περιληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία εναποτίθεται σε υπουργική απόφαση να ρυθμιστεί το θέμα των Συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που έχουν λήξει και οι οποίες εάν ρυθμιστούν και υπογραφούν οι νέες συμβάσεις θα φέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στη χώρα μας και θα επιτρέψουν σε σοβαρά τμήματα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας να επιβιώσουν. Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, από τον Μάρτιο του 2011, υπάρχει αναρτημένο στη σελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχέδιο υπουργικής απόφασης, το οποίο όμως δεν έχει τύχει περαιτέρω επεξεργασίας.
         Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναγκαία προϋπόθεση για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης είναι η εκκαθάριση των ληγμένων συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει, επίσης, ότι έδωσε εντολή για την άμεση εκκαθάριση όσων συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων έληξαν ανεκτέλεστες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οφειλόμενες ποινικές ρήτρες. 

Tags: ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑΑΩΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Skyranger 30
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Skyranger: Η Ολλανδία υπέγραψε τη σύμβαση με τη Rheinmetall για τα συστήματα αεράμυνας ενάντια σε drones – Παράδοση ως το 2029

12/12/2025 - 18:52
AUKUS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AUKUS: Αυστραλία, ΗΠΑ και Βρετανία δεσμεύονται να προχωρήσουν τη συνεργασία για τα υποβρύχια «με πλήρη ισχύ»

12/12/2025 - 17:34
F-35A
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35A: Η Ελβετία μειώνει τον αριθμό των μαχητικών που αγοράζει από τις ΗΠΑ λόγω κόστους

12/12/2025 - 16:41

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert