Ο ΣΥΣΜΕΔ, με έγγραφό του ρωτά τον υπουργό Υγείας,αν συμπεριλαμβάνει και τους στρατιωτικούς στους “γραφειοκράτες” που είπε οτι ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό! Το έγγραφο-ανοικτή επιστολή έχει πολύ ενδιαφέρον:
Με έκπληξη διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της 7-9-2011 ότι, μιλώντας στην επιτροπή Υγείας της Βουλής, μεταξύ των άλλων, δηλώσατε: «Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες, είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος η γραφειοκρατία. Ξέρω τον εχθρό μου … το 1 εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς».
Προφανώς η πληροφορία και η ένταξή της στη δήλωσή σας, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα (1) εκατομμύριο, προήλθε από την τελευταία απογραφή των εν γένει υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, κατά την οποία απογράφηκαν και οι Έλληνες στρατιωτικοί.
Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι σε εκτέλεση εντολής οι Έλληνες στρατιωτικοί, όπως και οι λοιποί εν γένει δημόσιοι υπάλληλοι, προσπαθούμε να επικαιροποιήσουμε την απογραφή μας, και έχοντας στο νου μας προγενέστερες δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών περί «αυτιστικών», «γραφειοκρατών» και «μη παραγωγικών» στρατιωτικών, παρακαλούμε όπως με κάθε ειλικρίνεια και ευθύτητα, στοιχεία με τα οποία χαρακτηρίζεται ο λόγος σας, μας γνωρίσετε:
α. Τι κατά την άποψή σας είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί; Δημόσιοι υπάλληλοι ή δημόσιοι λειτουργοί;
β. Συμπεριλαμβάνονται οι Έλληνες στρατιωτικοί στους ένα (1) εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, όπως παραπάνω δηλώσατε; Σε καταφατική δε περίπτωση, σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε; Θεωρείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στις εχθρικές ή φίλιες δυνάμεις;
Οφείλουμε να επισημάνουμε, όπως άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος προσπαθεί να αναδείξει, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί:
α. Απαξιώθηκαν και στοχοποιήθηκαν βάναυσα από κυβερνητικά στελέχη και αποφάσεις τους, χωρίς, ωστόσο κατά την άποψή μας, να τους αρμόζει.
β. Προσπαθούν ευσυνείδητα, κλείνοντας μάτια και αυτιά στην παραπάνω επίθεση, να επιτελέσουν αόκνως την αποστολή τους, αφοσιωμένοι στο
καθήκον τους, όπως αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, αλλά πρωτίστως από τη ψυχή τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει.
Τέλος, θεωρούμε ότι δηλώσεις που βάλλουν, εμμέσως ή αμέσως, κατά των Ελλήνων στρατιωτικών, βάλλουν κατά του ηθικού τους, το οποίο όλοι μας οφείλουμε να το διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα, προκειμένου να ανατρέψουμε την κατιούσα πορεία στην οποία τελευταία κινείται, από εξωγενείς και πέρα της θελήσεως τους, παράγοντες.