OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ρωσία: Τα ουκρανικά drones μπορούν να χτυπήσουν μέχρι και 2.500 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφός μας

29/05/2024 - 18:23
Ντονέτσκ
Share on FacebookShare on Twitter

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έχουν την ικανότητα να πλήττουν μέχρι και 2.500 χιλιόμετρα μέσα στη Ρωσία, όμως η πρωτεύουσα Μόσχα είναι προστατευμένη από τα χτυπήματά τους, προειδοποίησε σήμερα Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δήλωση του Ντμίτρι Μπογκντάνοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης ραδιοηλεκτρονικού πολέμου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και αφήνει να εννοηθεί ότι ένα ευρύ τμήμα του ρωσικού εδάφους στα σύνορα με την Ουκρανία είναι ευάλωτο σε τυχόν επίθεση.

«Ο εχθρός δεν μένει ακίνητος», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα πάντα με το TASS. «Τώρα μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα μπορούν να διασχίσουν μια περιοχή έως και 2.500 χιλιόμετρα, και πολλές (ρωσικές) περιοχές το έχουν αυτό κατά νου», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ σε διάσκεψη ασφαλείας, ανέφερε το TASS.

O Μπογκντάνοφ είπε πως έχουν ληφθεί μέτρα για να προστατευθεί η Μόσχα, η ρωσική πρωτεύουσα, από επιθέσεις ουκρανικών drones και πως και άλλες περιφέρειες εργάζονται για την άμυνά τους. Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, η Ρωσία έχει δεχθεί μπαράζ επιθέσεων με drones από την Ουκρανία, τα οποία έχουν πλήξει κρίσιμης σημασίας υποδομές διύλισης πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγό χώρα και έχουν προκαλέσει αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Η Ουκρανία δεν επιβεβαιώνει επίσημα ούτε αρνείται πως επιτίθεται σε διυλιστήρια μέσα στη Ρωσία, αλλά λέει πως αυτές οι εγκαταστάσεις είναι νόμιμοι στόχοι καθώς βοηθούν την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας την ώρα που η Ρωσία βομβαρδίζει ουκρανικές υποδομές, περιλαμβανομένων ενεργειακών εγκαταστάσεων.

Πηγή του Κιέβου δήλωσε προχθές, Δευτέρα, πως ουκρανικό drone έθεσε στο στόχαστρο ρωσικό σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην περιοχή Όρενμπουργκ, περίπου 1.500 χιλιόμετρα μακριά έδαφος που τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο, σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο βαθιά πλήγματα με drone που έχουν επιχειρηθεί ποτέ σε ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

drones

Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την επίθεση. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως γίνονται περισσότερα για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της χώρας από drones, περιλαμβανομένης της εγκατάστασης δικτύων αντι-drones σε κρίσιμες εγκαταστάσεις.

Η Μόσχα έχει δεχθεί επιθέσεις από ουκρανικά drones αρκετές φορές αφότου ξεκίνησε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή της» στην Ουκρανία. Σε μια σημαντική επίθεση πέρυσι τον Μάιο, δύο drones πέταξαν προς το συγκρότημα του Κρεμλίνου που δεσπόζει στην Κόκκινη Πλατεία προτού καταστραφούν. Το Κρεμλίνο κατηγόρησε το Κίεβο ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ισχυρισμό που διέψευσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ –  ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: DRONESUAVΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Skyranger 30
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Skyranger: Η Ολλανδία υπέγραψε τη σύμβαση με τη Rheinmetall για τα συστήματα αεράμυνας ενάντια σε drones – Παράδοση ως το 2029

12/12/2025 - 18:52
AUKUS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AUKUS: Αυστραλία, ΗΠΑ και Βρετανία δεσμεύονται να προχωρήσουν τη συνεργασία για τα υποβρύχια «με πλήρη ισχύ»

12/12/2025 - 17:34
F-35A
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35A: Η Ελβετία μειώνει τον αριθμό των μαχητικών που αγοράζει από τις ΗΠΑ λόγω κόστους

12/12/2025 - 16:41

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert