OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δένδιας: Η απάντηση του ΥΕΘΑ σε ερώτηση για «απλήρωτους Έλληνες στρατιωτικούς στη Σαουδική Αραβία»

06/12/2023 - 13:25
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απάντησε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χήτας του κόμματος «Ελληνική Λύση» με τίτλο «Απλήρωτοι οι μεταφερθέντες Στρατιωτικοί στη Σαουδική Αραβία».

Ο ΥΕΘΑ είπε αρχικά ότι οι αποδοχές μισθοδοσίας εσωτερικού των στελεχών που μεταβαίνουν για στρατιωτική αποστολή («IAMD Concept») στη Σαουδική Αραβία προκαταβάλλονται, απρόσκοπτα και με μέριμνα του Οικονομικού Λογιστικού Κέντρου Αεροπορίας (ΟΛΚΑ), με τη χρήση του τραπεζικού συστήματος «ΔΙΑΣ» στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μέσω της Ενιαίας Αρχής πληρωμών (ΕΑΠ), όπως ισχύει για όλα τα στελέχη που υπηρετούν στην ημεδαπή.

Επιπλέον, η ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού των εν λόγω στελεχών καταβάλλεται, μηνιαίως (δεδουλευμένα), εκτός της ΕΑΠ και βάσει της εκάστοτε διαταγής της Διεύθυνσης Στρατιωτικού Προσωπικού του ΓΕΑ (ΓΕΑ/Β1), του Φύλλου Πορείας και του αντίστοιχου δελτίου μεταβολών του μήνα αναφοράς (τυχόν ανάκληση, νοσηλεία στην Ελλάδα, κτλ).

Ως εκ τούτων, η αποζημίωση των μηνών Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου 2023 έχει ήδη καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Συναφώς, επί της οικονομικής μέριμνας που παρέχεται στα στελέχη της υπόψη στρατιωτικής αποστολής, σας γνωρίζω ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ Φ.843/13844/Σ.2477/02 Δεκ 21/ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ/Δ6 (Β΄5699) Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, η οποία καθορίζει ότι η ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού καταβάλλεται ολόκληρη, ήτοι χωρίς να υπόκειται σε μείωση ποσοστού 75%, ανεξάρτητα των περιορισμών που ορίζουν οι διατάξεις του ν.4336/2015 (Α΄94) και των παρεχόμενων διευκολύνσεων από τη χώρα υποδοχής.

Επιπρόσθετα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε το ΟΛΚΑ να δύναται να χορηγεί, προκαταβολή έως το 50% της πληρωτέας μηνιαίας αποζημίωσης, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του προσωπικού της στρατιωτικής αποστολής που μετακινείται προς τη Σαουδική Αραβία, προ της αναχώρησης, εφόσον φυσικά το επιθυμεί το ίδιο το προσωπικό.

Από τα προεκτεθέντα προκύπτει ότι δεν υφίσταται ζήτημα καθυστέρησης στην καταβολή της δεδουλευμένης ημερήσιας αποζημίωσης εξωτερικού στο προσωπικό της ΕΛΔΥΣΑ, η δε διαδικασία καταβολής των υπόψη αποζημιώσεων στους δικαιούχους εξελίσσεται ομαλά, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας του ΥΠΕΘΑ για τη διοικητική και οικονομική διευκόλυνση του στρατιωτικού προσωπικού.

Φωτογραφία αρχείου ΓΕΑ

Tags: PATRIOT ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΕΘΑ

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert