OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν – Τραμπ προαναγγέλλουν κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών – Τι σημαίνει;

23/12/2016 - 10:35
Share on FacebookShare on Twitter
 Πρώτη Δημοσίευση – 2016-12-23 02:35:58
Τελευταία Ενημέρωση – 2016-12-23 10:35:58

Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για ενίσχυση της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να «απαντήσει» με μια ανάρτηση και την δική του οπτική στο θέμα των πυρηνικών. Βέβαια για άλλη μια φορά ο επρόσωπος του Τραμπ πρόσπαθησε να μαζέψει τις δηλώσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του ωσότου ο κόσμος «έρθει ξανά στα συγκαλά του», χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά«, ανέφερε στην ανάρτησή του αυτή ο Τραμπ.

Στη συνεχεια, ο εκπρόσωπος του Τραμπ σημείωσε πως η δήλωση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ αναφερόταν στην ανάγκη αποτροπής διάδοσης πυρηνικών όπλων σε ασταθείς χώρες ή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ αναφερόταν στην απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων και στην κρίσιμη ανάγκη αποτροπής αυτής – ιδιαίτερα προς και ανάμεσα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ασταθείς χώρες και κράτη παρίες», τόνισε ο Τζέισον Μίλερ.


Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την ενίσχυση το 2017 της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ώστε να έχει την ικανότητα να διαπεράσει οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αναπτύξει στην ανατολική Ευρώπη.

Αξίζει να θυμηθούμε ενα δημοσίευμα του OnAlert αμέσως μετα την εκλογή Τραμπ. Μετά την εκλογή Τραμπ θέσαμε το ερώτημα πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς για τα πυρηνικά ο νέος Προεδρος των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που εξοργίζεται με ένα tweet ειναι τώρα υπεύθυνος για τα πυρηνικά όπλα της Αμερικής.
Ειναι τόσο τρομακτικό το συγκεκριμένο σενάριο που το έθεσε κατά την διάρκεια της εκστρατείας της η Χίλαρι Κλίντον.

Οι ΗΠΑ έχουν 7, 100 πυρηνικές κεφαλές γύρω στις 10 με 20 φορές πιο ισχυρές από ό, τι τα όπλα που κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Ο Τραμπ απο την πλευρά του εχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι θα χρησιμοποιoύσε τα πυρηνικά όπλα. Όμως η απορία παραμένει.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν από κοινού πάνω από το 90% των πυρηνικών όπλων του κόσμου, Η Ρωσία εχει 7.300 πυρηνικές κεφαλές. 
Τα οπλοστάσια και των δυο χωρών ελέγχονται από μια σειρά διμερών συμφωνιών περιορισμού των εξοπλισμών που θέτουν αυστηρά όρια για τον αριθμό και τα είδη των κεφαλών και των συστημάτων που μπορούν να εχουν.
Μια ταχεία επέκταση των δυνάμεων της μιας ή της άλλης χώρας θα μπορούσε να συντρίψει ότο καθεστώς ελέγχου των εξοπλισμών και να βυθίσει τον κόσμο πίσω σε μια Ψυχρο – Πολεμική εποχή κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών.

Tags: ΠΟΥΤΙΝΠΥΡΗΝΙΚΑΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ουκρανία - Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

12/12/2025 - 21:53
Τουρκία - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

12/12/2025 - 21:16
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

12/12/2025 - 20:43

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert