Την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην εκδήλωση παράδοσης του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στον λαό της περιοχής, εξυμνώντας τον ρόλο της ΕΑΜικής Αντίστασης.
Την Δευτέρα όμως τα ΜΑΤ “ψέκασαν” με χημικά αυτή -την ίδια- γενιά, που διαμαρτυρόταν για τις μειώσεις των συντάξεών τους και θέλησε να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Μεταξύ των συνταξιούχων διαδηλωτών και η Κατίνα Μανιτάρα, η φωτογραφία της οποίας με την εφημερίδα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά, κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Η 85χρονη σήμερα συνταξιούχος, όχι μόνο έζησε τον πόλεμο και έπειτα την αντιπαράθεση μεταξύ “Εθνικού” και “Δημοκρατικού Στρατού”, αλλά ήταν και πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις.
Κοριτσάκι ακόμα, στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.
Στα 11 “Αετόπουλο” στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς.
Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα φασιστοειδή. Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της.
Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και αποκτά τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.
Αυτήν την γυναίκα “ψέκαζαν” χημικά σήμερα κυβέρνηση και ΜΑΤ, γιατί παραμένει ακόμα και σήμερα, στην «πρώτη γραμμή».