Μετά από χρόνια ξανά μαζί με διαφορετικούς “ρόλους”. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης είχε εμπιστευθεί τη θέση του διευθυντή του γραφείου του όσο ήταν Α/ΓΕΕΘΑ , στον εν ενεργεία τότε Νίκο Τόσκα.
Ο στρατηγός μετά από την αποστρατεία του επέλεξε την Κρήτη και το Ρέθυμνο. Δεν θέλησε να έχει εμπλοκή με την πολιτική και δεν επιδίωξε ποτέ δημοσιότητα.
Ο διευθυντής του αντιθέτως έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική αμέσως μετά από τη αποστρατεία του. Μετά από την αποστρατεία του ασχολήθηκε με τα θέματα άμυνας, αρχικά δίπλα στην Βάσω Παπανδρέου. Επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου έγινε διευθυντής του γραφείου του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη. Αποχώρησε για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, πάντως σίγουρα έχουν να κάνουν με διαφωνίες που είχαν οι δυο τους.
Και στη συνέχεια ενεπλάκη ενεργά στην κίνηση ΠΡΑΤΤΩ,του Νίκου Κοτζιά, μέσω της οποίας βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής και στη θέση του ΥΦΕΘΑ.
Παραγιουδάκης και Τόσκας βρέθηκαν πλάϊ-πλάϊ σε τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου.
Το μνημείο, αφιερωμένο στους πεσόντες της περιοχής κατά τους Εθνικούς Αγώνες, αναγέρθηκε στον προαύλιο χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου Ρεθύμνου, το οποίο στεγάζεται στην αναστηλωμένη και ειδικά διαμορφωμένη, χρονολογούμενη από το 17ο αιώνα έπαυλη της Βενετοκρητικής οικογένειας Clodio, στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό του Χρωμοναστηρίου. Ο κ. Τόσκας, αποκάλυψε το μνημείο μαζί με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, ο οποίος, όταν η έπαυλη είχε παραχωρηθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το 1997, ως τότε Αρχηγός ΓΕΣ, υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτής του Στρατιωτικού Μουσείου.