OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ποιους είδε ο Αβραμόπουλος και τι είπε μαζί τους στη Νότια Αφρική – Φωτογραφίες

11/12/2013 - 13:35
Share on FacebookShare on Twitter

Επαφές “στα όρθια” αλλά με τη σημασία τους είχε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Νότια Αφρική όπου βρέθηκε για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στον αποχαιρετισμό του ιστορικού ηγέτη της Νέλσον Μαντέλα.
 
Με τις επαφές του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, με τους οποίους συνομίλησε, για την Ελλάδα που αγωνίζεται και πλέον έχει σαφείς ενδείξεις πλέον ότι υπερβαίνει την κρίση.

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα του χαιρετισμού και της σύντομης συνομιλίας που είχε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα, στο περιθώριο της τελετής μνήμης για τον Μαντέλα που έγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ιστορικής σημασίας και συμβολισμού χειραψία που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Κουβανό ομόλογό του κ. Ραούλ Κάστρο.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας και ειδικώς στην πορεία ανάταξης της οικονομίας έδειξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Γιοαχίμ Γκάουκ κατά τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν ιδιαίτερα την ηγεσία της Γαλλίας, η οποία παραδοσιακώς διάκειται θετικά προς τη χώρα μας. Αυτό επιβεβαίωσαν προς τον κ. Αβραμόπουλο τόσο ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς, όσο και ο πρώην πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί.
 
Ο κ. Σαρκοζί δεν έκρυψε ποτέ τα φιλελληνικά αισθήματά του και στη συζήτηση με τον κ. Αβραμόπουλο επανέλαβε τη συμπάθεια και την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα έχουν θετικό αποτέλεσμα οι θυσίες του για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη.

Κοινές αντιλήψεις για τη διαχείριση της κρίσης από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου συνολικώς με την Ιταλία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Έλληνας υπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με την Πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου κ. Λάουρα Μπολντρίνι. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πομπή το φέρετρο του Μαντέλα μεταφέρθηκε στην έδρα της κυβέρνησης

Πως ο Μαντέλα «έσβησε» το Απαρτχαϊντ

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΤΕΛΑΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert