Γραφείο »εμπορίου και επενδύσεων» με σκοπό την ενημέρωση στους (Τούρκους) επιχειρηματίες που θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα για τα σχετικά πλεονεκτήματα ιδρύεται στην Τουρκία μεχρι τον Ιανουάριο του 2014 .
Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τουρκίας κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Turkiye που παρουσιάζει το θεμα με τον τίτλο «Η ελπίδα της Ελλάδας, που βρίσκεται σε κρίση, οι Τούρκοι επενδυτές».
Κατά τον κ Π. Κουτσίκο, μετά από επαφές που γίνονται και πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα, το 2014, πολλοί επενδυτές από διάφορες χώρες και ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα τερματιστεί η κρίση στη χώρα.<<Το γραφείο αυτό θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Τούρκους επενδυτές και θα εξασφαλίσει πληροφορίες», λέει ο κ Π. Κουτσίκος.
Στο δημοσίευμα γράφει ότι η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση όπως η Τουρκια το 2001, κινητοποιήθηκε για να προσελκύσει στη χώρα τους Τούρκους επιχειρηματίες και τους Τούρκους επενδυτές.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τουρκίας, που επισκέφθηκε την εφημερίδα, είπε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο σημαντικοί παρτενέρ από πλευράς εμπορίου και επενδύσεων και ότι αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί πολύ καλά.
Ο κ. Κουτσίκος είπε «Οι επενδυτές που θα έχουν στη χώρα μας την περίοδο αυτή θα κερδίσουν και οι ίδιοι, αλλά με αυτούς θα μπορέσει να κερδίσει και η Ελλάδα. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες, που θα κάνουν επενδύσεις και παραγωγή στη χώρα μας, θα βρουν τη δυνατότητα να ανοιχθούν στην Ευρώπη εύκολα, μέσω της Ελλάδας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουν σημαντικά τελωνειακά πλεονεκτήματα. Το γραφείο που θ’ ανοίξουμε θ’ αρχίσει να λειτουργεί το αργότερο τον Ιανουάριο».
Ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού ο κ. Κουτσίκος είπε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα και πρόσθεσε «Κάθε χρόνο παρατηρείται σημαντική αύξηση στον αριθμό των Τούρκων τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα. Ενώ ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που μετέβησαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010 ήταν 258.000, το 2011 ο αριθμός έφθασε τις 500.000 και το 2012 τις 660.000. Ειδικότερα χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες, που έρχονται στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω, στη Μυτιλήνη και στη Ρόδο, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική οικονομία».