OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Τι απαντά ο Α/ΓΕΕΘΑ για την «αναδιοργάνωση» των βουλευτών

05/08/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

 Γράφει ο
Χρήστος Καπούτσης

«Ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ είναι να μείνει η Ιη ΜΠ στη Βέροια πράγμα που έγινε», διευκρίνισε ο Στρατηγός Μ.Κωσταράκος ,  σε επικοινωνία που είχαμε, προκειμένου να σχολιάσει άρθρο μου με θέμα «Βουλευτής ανατρέπει απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις» (δημοσιεύτηκε στα on alert ,  Analysts, και σε πολλά άλλα site). Επίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ διευκρίνισε ότι στην απόφαση της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη  πρόβλεψη  , που να δικαιολογεί την κατάργηση ή μετακίνηση της Μεραρχίας από τη Βέροια.  

Σχετικά με τις απόψεις Βουλευτών, του Δημάρχου και του Μητροπολίτη, που δημοσιεύονται στον τοπικό κυρίως τύπο ή σε διάφορα site ,  αυτές αφορούν κυρίως τις σχέσεις τους με του πολίτες.

Και το δικό μας σχόλιο.  Ο Α/ΓΕΕΘΑ  έδωσε , με τρόπο απλό και στρατιωτικό (λιτό) τις αναγκαίες διευκρινήσεις και εκεί τελειώνει το θέμα, που σχετίζεται με το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όμως,  τα όσα διακινεί ο Βουλευτής ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ, μέσω φιλικών του site, απλά τον εκθέτουν. Για του λόγου το αληθές, ας ξαναδιαβάσουμε τα όσα λέει ο ΤΣΑΒΔΑΡΊΔΗΣ.  Ξαναδημοσιεύω  κείμενο φίλων που σαφώς είχε την έγκρισή του,  διότι αποτελεί, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, παλαιοκομματικού  τύπου επικοινωνία με τους «ατυχείς» ψηφοφόρους του, που απλά εκφράζει το ΣΑΠΙΟ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ πολιτικό σύστημα, που έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο  ΛΑΟ στην εξαθλίωση και την κατάθλιψη.

ΤΟ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΕΙΟ ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ:  «Άμεση και συντονισμένη υπήρξε η αντίδραση του Αναπληρωτή Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη στις αποφάσεις του Πενταγώνου για τη μεταφορά της 1ης Μεραρχίας Πεζικού από τις Βαρβάρες στην Αθήνα. Ο κ. Τσαβδαρίδης, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και  άμυνας της Βουλής, επικοινώνησε άμεσα με την ανώτατη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλώνοντας τους τη σθεναρή του άρνηση στο ενδεχόμενο της απομάκρυνσης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς επρόκειτο να μετακινηθεί την 1η Οκτωβρίου. Οι ενέργειες αυτές ήρθαν ως συνέχεια της προ διμήνου περίπου επίσκεψής του κ. Τσαβδαρίδη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο, στην οποία ο κ. αρχηγός τού είχε ανακοινώσει ότι η ΙΜΠ παραμένει στη Βέροια, αλλά και επανδρώνεται κατά 100%  με προσωπικό, ώστε να αναπληρώσει, σε σημαντικό βαθμό, την απώλεια του Β΄ΣΣ. Σε αυτό λοιπόν το επίπεδο της συμφωνίας ο κ. Τσαβδαρίδης υπήρξε ανυποχώρητος, ενημερώνοντας τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την στάση του. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου ο κ. Τσαβδαρίδης ενημερώθηκε τηλεφωνικώς προσωπικά από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παραμονή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, εξέλιξη που ασφαλώς δικαιώνει τόσο τις πρωτοβουλίες όσο και την σθεναρή στάση που κράτησε ο κ. Τσαβδαρίδης για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα.» 

Tags: ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11
Loyal Dolos
ΓΕΕΘΑ

Loyal Dolos 25: Ολοκληρώθηκε η άσκηση του Στρατηγείου NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη [pics]

11/12/2025 - 21:25
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert