OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τσίπρας: Η Χρυσή Αυγή εκτός διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

24/04/2013 - 12:48
Share on FacebookShare on Twitter
Με τη θέση ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει να οργανωθεί προεχόντως σε πολιτικό επίπεδο και να οργανωθεί και η νομική της υποστήριξη, προσήλθε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης, που με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως τόνισε, το μόνο κόμμα που πρέπει να εξαιρεθεί από τη διακομματική αυτή επιτροπή είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή».

«Θέλω να εξάρω την άριστη δουλειά που έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τη συλλογή των εγγράφων και των αρχείων για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από εδώ και πέρα χρειάζονται πολιτικοί χειρισμοί και προφανώς το εθνικό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν μπορεί να είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους αξιόλογους, κατά άλλα, λειτουργούς του Δημοσίου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για τον ρόλο που έχει προσδώσει η κυβέρνηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να θέσει σε γνώση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων τα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και χαρακτηρίζονται απόρρητα.

«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ζήτημα είναι σύνθετο. Υπάρχει όμως και η άλλη ιδιαίτερη διάστασή του, η ιστορική», είπε ο υπουργός Εξωτερικών που δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «είναι αλήθεια ότι το ζήτημα θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί νωρίτερα, αλλά καμία φορά η Ιστορία δεν κρίνει με τον χρόνο αλλά με τις πράξεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αναφορά του θέματος να θεωρηθεί ως εχθρική κίνηση για έναν λαό με τον οποίο πορευόμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια». Οι ίδιοι οι πολίτες έχουν καταδικάσει αυτό το παρελθόν και κατανοούν τη θέση των Ελλήνων που δεν ταυτίζουν σε καμία περίπτωση τη σημερινή δημοκρατική Γερμανία με το παρελθόν ναζιστικό καθεστώς, είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Κάποιοι επιχείρησαν να συνδέσουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Είναι λάθος γιατί ένα ζήτημα ανοιχτό επί 60 χρόνια δεν χωρά στο χρονοδιάγραμμα της κρίσης, αλλά με τη διευθέτησή του σβήνει ένα σκοτεινό σημείο που μας άφησε η ιστορία και ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

΄Εγγραφο-φωτιά: «Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Γερμανικές αποζημιώσεις: «Είναι νομικά θεμελιωμένες» λέει ο Μ.Βαρβιτσιώτης

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΓΕΡΜΑΝΙΑΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Η αντίδραση της Τουρκίας στην ρωσική επίθεση με πύραυλο Iskander σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία [vids]

BBC: Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έφθασαν τους 155.368 νεκρούς στρατιωτικούς

Έξαλλος ο πρωθυπουργός του Πακιστάν με τον Ρώσο πρόεδρο που τον έστησε 40 λεπτά: Έκανε «ντου» στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε το ρωσικό πλήγμα σε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού [vid]

Top News

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις - Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί πέθανε από καρκίνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert