OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε κίνδυνο η σταθερότητα της να Τουρκίας από δολοφονία στελέχους Κούρδων

31/07/2013 - 16:29
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
 
Tεράστιες επιπτώσεις στα θέματα σταθερότητας στην ΝΑ Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή  φαίνεται να προκαλεί η δολοφονία ενός  ηγετικού στελέχους των Κούρδων της Συρίας νωρίς την Τρίτη έξω από το σπίτι του στη  πόλη του Al Qamishli ( Καμισλί), κοντά στα τουρκικά σύνορα, όταν μια βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητό του.

Πρόκειται για τον 60χρονο Isa Huso, ηγετικό στελεχος  της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου , για τον θάνατο του οποίου   οι Μονάδες Άμυνας του κουρδικού Λαού (YPG), το ένοπλο τμήμα της κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) απηύθυναν κάλεσμα για γενική κινητοποίηση εναντίον των τζιχαντιστών.«Καλούμε τον κουρδικό λαό … να τολμήσει βήμα προς τα εμπρός … όποιος μπορεί να φέρει όπλα θα πρέπει να ενταχθεί στις τάξεις του YPG, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των ομάδων των τζιχαντιστών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, που δημοσιεύτηκε σε δικτυακό κουρδικό ιστότοπο, σύμφωνα με το πρακτορείο Agence France-Presse και αναδημοσιεύεται στην Hurriyet Daily News. Ο δολοφονηθείς είχε εργαστεί για τις κουρδικές ελευθερίες και συμμετείχε ενεργά στο ιδρυτικό συνέδριο του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).Το PYD είναι δε το κύριο κουρδικό κόμμα στη Συρία και θεωρείται ένας κλάδος του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (ΡΚΚ).

Η δολοφονική πράξη κατά του Huso, προκάλεσε την οργή των Κούρδων κατά των ενόπλων του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στην Εθνική Συμμαχία και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό… δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα οι οργανώσεις αυτές να πάρουν σαφή θέση έναντι των ακραίων τζιχαντιστών», αναφέρει η ανακοίνωση του YPG, καθιστώντας σαφές ότι η οργάνωση πιστεύει ότι ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός διατηρεί επαφές με ομάδες τζιχαντιστών.
«Όλοι οι Κούρδοι θα πρέπει να σπεύσουν στην παροχή βοήθειας, μέχρι να συντονιστεί η επανάσταση της Rojava, του κουρδικού τμήματος βόρεια της Συρίας. Οι Κούρδοι οφείλουν να στηρίξουν αυτή την επανάσταση οικονομικά και ηθικά», καταλήγει η δήλωση., 

Να σημειωθεί ότι η  ισχυρότερη τοπική κουρδική ομάδα, το Δημοκρατικό Κόμμα Ένωσης (PYD), έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο συμβούλιο για να συντονίσει  κουρδικές περιοχές μέχρι να τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Μια τέτοια κίνηση έχει ανησυχήσει τους αντάρτες της Συρίας και τη γειτονική Τουρκία, που φοβάται μια πιθανή ίδρυση κουρδικού κράτους. 

— Στις φωτογραφίες, ο Isa Huso και το αυτοκίνητό του καθώς και ένοπλες Κουρδισες της Συρίας σε απόδοση τιμών σε κηδεία  συναγωνιστή τους.

 

 

Tags: PKKΔΟΛΟΦΟΝΙΑΚΟΥΡΔΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert