OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος: Λύθηκε η παρεξήγηση με την Αυστρία

06/04/2016 - 21:30
Share on FacebookShare on Twitter

 Για «ξεκαθάρισμα της παρεξήγησης» μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστρίας και «καλές διμερείς σχέσεις με οδηγό τα υπουργεία Άμυνας» έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό ομόλογό του, Χανς Ντοσκόζιλ. Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει κοινή προσέγγιση από τα κράτη μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. «Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν αρκούν οι δηλώσεις προθέσεων πρέπει να περάσουμε στη φάση της δράσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας.

Ενόψει της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 18-19 Απριλίου στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ντοσκόζι τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να μείνει μόνη της». Ο αυστριακός υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα 90.000 αιτήματα ασύλου που υποβλήθηκαν πέρυσι στη χώρα του και ζήτησε να περάσουν σε στάδιο εφαρμογής οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τρίτες χώρες για τις επαναπροωθήσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εδώ και 16 χρόνια εκκρεμεί η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Μαρόκου για την επιστροφή Μαροκινών στη χώρα τους από την Αυστρία».

Επίσης, ο κ. Ντοσκόζιλ ζήτησε την ενίσχυση της FRONTEX, μέσω επιχειρήσεων από μεικτά τμήματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, και την άμεση παροχή βοήθειας σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Με τη σειρά του, ο κ. Καμμένος επισήμανε την ανάγκη, η χρηματοδότηση της Τουρκίας για τη δημιουργία των κέντρων μετεγκατάστασης, να συνδεθεί με την ασφάλεια των προσφύγων, ώστε μετά την επίλυση του προβλήματος να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Εάν διασφαλιστεί η εκεί παραμονή τους θα ανακόψουμε το κύμα των μεταναστών» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, και κάλεσε την ΕΕ να προβλέψει ποινές εναντίον των χωρών εκείνων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους σχετικά με το μεταναστευτικό.

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα και η Αυστρία έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους στη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών και ζήτησαν να υπάρξει κατανομή τους ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας-μέλους της ΕΕ. Πρέπει να υπάρξει σωστός καταμερισμός, ανέφεραν. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης στη διαμόρφωση ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας σε επίπεδο υπουργείων για την ανταλλαγή πληροφοριών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι στην επικείμενη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, η Ελλάδα θα θέσει το θέμα του μηχανισμού βιομετρικής ταυτοποίησης για τα ασυνόδευτα παιδιά, καθώς ο ευρωπαϊκός μηχανισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί για παιδιά κάτω των 12 ετών. Την ελληνική πρόταση θα υποστηρίξει η Αυστρία, όπως δήλωσε ο κ. Ντοσκόζιλ. Επίσης, η Ελλάδα θα ζητήσει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τα παιδιά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι 6.000 κρεβάτια μένουν κενά στις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας και εκτίμησε ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες δεν ξεπερνούν τους 40.000. Εξάλλου, γνωστοποίησε ότι το κόστος για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανθρωποώρες, καύσιμα κλπ, θα ανέλθει φέτος ένεκα του μεταναστευτικού, σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Ζήτησε δε τη συνδρομή της ΕΕ, αλλά και τη διάθεση θερμικών καμερών, ώστε να αποτρέπονται οι διακινητές κατά τον απόπλου των βαρκών. «Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη» ανέφερε.

Τέλος αναφερόμενος στις ελληνοαυστριακές σχέσεις, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι με τις συνομιλίες χτίζουμε καλές διμερείς σχέσεις με οδηγό τα υπουργεία Άμυνας και έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα της παρεξήγησης». Στο πλαίσιο αυτό, θα εντατικοποιηθούν οι επαφές σε υπουργικό επίπεδο και σε επίπεδο διευθυντών για την προώθηση κοινής θέσης στα ευρωπαϊκά όργανα.

Από πλευράς του, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογο του να επισκεφθεί τη Βιέννη σε ημερομηνία που θα καθοριστεί διά της διπλωματικής οδού.

Tags: ΑΥΣΤΡΙΑΚΑΜΜΕΝΟΣΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Βρετανία: Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε διοικητές των παραστρατιωτικών ΔΤΥ στο Σουδάν

«Το βαρύ αργό πετρέλαιο και όχι τα ναρκωτικά είναι ο στόχος του Τραμπ στη Βενεζουέλα» [vid]

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Top News

Αγωνία για 11 οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν αποκτήσει παιδιά από τον Δανό δότη - «Εξακολουθούμε να παίρνουμε σπέρμα δοτών από τη Δανία»

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι Γκρούεζες, ο άχαστος, ο Χουντίνι και οι ανόητοι της Αριστεράς - Κόντρα στη Βουλή με Γερουλάνο, Γιαννούλη και Καζαμία

Έλενα Παπαρίζου: Η πρώτη ανάρτηση μετά την περιπέτεια υγείας - «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»

Εορταστικό ωράριο 2025: Ανοιχτά καταστήματα αύριο Κυριακή - Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert