Εντοπίστηκαν πριν τις 8 το πρωί από ελικόπτερο S-70 και Super Puma τα συντρίμια του ελικοπτέρου AB 212 του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε στις 2:45 τα ξημερώματα στην περιοχή του νησιού Κϊναρος. Στην περιοχή έσπευσε για επιβεβαίωση η φρεγάτα ΥΔΡΑ.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πληρώματος, συνεχίζονται, όπως ενημέρωσε από το Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Επισήμως το πλήρωμα αγνοείται.
Πρόκειται για το ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» με τριμελές πλήρωμα προκειμένου να εκτελέσει άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας, κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διεξάγεται στην περιοχή.
Στις 2:45 το ίχνος του ελικοπτέρου έσβησε από τα ραντάρ και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όλα τα πλοία και τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην άσκηση, μαζί με ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας σάρωσαν την περιοχή για τον εντπισμό του ελικοπτέρου.
Το δυστύχημα είναι ότι οι άτυχοι πιλότοι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν είχαν προφθάσει κατά την πτώση να ενεργοποιήσουν το σύστημα εντοπισμού και για τον λόγο αυτό η έρευνα διήρκεσε αρκετές ώρες.
Δείτε που είναι η περιοχή.