OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Αμερικανική πρόβα πολέμου στη Σούδα; «Αναγκαστική» προσγείωση Predator στην Κρήτη

23/11/2015 - 19:44
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα αμερικανικό UAV Predator προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Σούδα. Το Predator είχε απογειωθεί από τη Σικελία και πετώντας ανοιχτά της Κρήτης, οι “επίγειοι” χειριστές του ανέφεραν “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και ζήτησαν να το προσγειώσουν στη Σούδα. Όπως κι έγινε.

Η “αναγκαστική” προσγείωση του αμερικανικού UAV, ερμηνεύεται από Έλληνες επιτελείς ως μια δοκιμή των αντανακλαστικών μας. Και σ΄ αυτή τη χρονική και γεωπολιτική συγκυρία,μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ότι κι αν συμβεί στη Συρία η Σούδα θα είναι -ξανά- σημειο κλειδί για τους αμερικανούς. Η εξυπηρέτηση αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεών τους στη Σούδα είναι ζωτικής σημασίας και αυτό μόνο εδώ στην Ελλάδα το υποτιμούμε συστηματικά και ανεξήγητα. Και γι΄ αυτό προκαλούν έκπληξη -δυσάρεστη- δημοσιεύματα και αναλύσεις στον ελληνικό Τύπο με τις οποίες καλείται η ελληνική κυβέρνηση …να πάρει θέση! Αν είναι με τη Δύση ή τους …τζιχαντιστές! Γιατί όπως αναφέρουν οι συντάκτες αυτών των αναλύσεων δεν χωρά ουδετερότητα σ΄ αυτή τη σύγκρουση.

Προφανώς η Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν με ποιον είναι! Και πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη να στείλει…στρατεύματα για να πολεμήσουν όταν έχει την “πολυτέλεια” να συμμετέχει στην όποια στρατιωτική επέμβαση, παρέχοντας πολύτιμες διευκολύνσεις.

Οι ΗΠΑ μπορεί δημοσίως να εμφανίζονται επιφυλακτικές για την στρατιωτική εμπλοκή τους σε επιχειρήσεις -ακόμη και στο έδαφος- εναντίον των τζιχαντιστών. Ωστόσο η αποστολή Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και οι απο-προσγειώσεις στη Σούδα δείχνουν ότι προετοιμάζεται για όλα. 

Tags: PREDATORUAVΠΟΛΕΜΟΣΣΟΥΔΑΣΥΡΙΑΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert